Blog

Spisateljski status report (ili – je li ljeto bilo dovoljno dugačko?)

Samoj sam sebi u prošloj objavi obećala da ću tijekom ljeta pisati svaki dan – no, je li ljeto bilo dovoljno dugačko, a ja dovoljno disciplinirana, za ispuniti takvo ambiciozno obećanje? Da, da, znam da je ljeto odavno završilo (već je listopad, a rujan je munjevito proletio) – ali nikad nije kasno za accountability post!Nastavi čitati “Spisateljski status report (ili – je li ljeto bilo dovoljno dugačko?)”

Futuricon pred vratima

Sutra počinje Futuricon, ovogodišnji Eurocon koji se održava u Rijeci (i online) s bogatim i više nego zanimljivim programom. Jako mu se veselim, ne samo zbog programskih točaka u kojima ću sudjelovati. Pisala sam već o Futuriconu, no sad svakako treba informacije o toj europskoj SF konvenciji nadopuniti iznimno bogatim programom koji sadrži toliko zanimljivihNastavi čitati “Futuricon pred vratima”

Vilinske ljepote Kamačnika

Previše volim boraviti u prirodi, i previše mi je inspirativna da bih je mogla ignorirati na blogu. A posebno kad me svaki korak tom prirodom vuče da napišem još hrpu priča baziranih na temeljnim postavkama “Koranske vile” – o vilama kojima su riječna korita dom. Kamačnik mi se već mjesecima, a moguće i godinama, periodičkiNastavi čitati “Vilinske ljepote Kamačnika”

Futuricon (Eurocon 2020) GoH!

Prije nekoliko tjedana su mi organizatori Futuricona (ovogodišnjeg Eurocona koji će se održati prvi vikend u listopadu – dijelom u Rijeci, a dijelom online) dali golemi kompliment – pozvali su me da budem jedna od počasnih gostiju Futuricona. Moja je prva reakcija, očekivano, bilo poprilično nekontrolirano, oduševljeno “Ajmemenistvarno?!” (Možda bi se moglo reći i daNastavi čitati “Futuricon (Eurocon 2020) GoH!”

Muke po prokrastinaciji

Nakon što su me ljetne skitnje i avanture, kao i mamine priče o obiteljskoj povijesti, propisno inspirirale, povratak u zagrebačku svakodnevicu i zadnje dane godišnjeg je (kao i uvijek) doveo do iduće faze spisateljskog procesa – totalne prokrastinacije. Uočavam, naime, da je već godinama to moj uobičajeni obrazac. Dobijem inspiraciju (na putovanju, planinarenju, dežurstvu naNastavi čitati “Muke po prokrastinaciji”

Kako do inspiracije? (oliti – gdje to žive Muze?)

Mnoge autorice i autori kažu da im nikad ne nedostaje inspiracije, već samo vremena za pretočiti sve te ideje koje im se javljaju u pisanu riječ. Svi, ipak, imamo i “sušna” razdoblja kad inspiracija izostaje jer se desi život i usmjeri nas na druge kolosijeke. Ipak, često je dovoljna samo iskra da se uspavane MuzeNastavi čitati “Kako do inspiracije? (oliti – gdje to žive Muze?)”

Perfekcionizam i pisanje – dobitna kombinacija ili nepotrebna komplikacija?

Oko perfekcionizma se uvijek lome koplja – ljudi su često skloni misliti da je perfekcionizam vrlina (“Koja je vaša najveća mana?”, “Perfekcionist sam.”, “Oh, krasno, to znači da ste odgovorni, usmjereni na uspjeh i pedantni.”), dok pak stručnjaci često upozoravaju na štetne strane te osobine. Ako se baviš pisanjem, logično je zapitati se – jeNastavi čitati “Perfekcionizam i pisanje – dobitna kombinacija ili nepotrebna komplikacija?”


Oznake:

in memoriam inspiracija intro Pisanje prokrastinacija psihologija sf konvencije Skitnje Skitnje uzori

Prati blog

Tko zna što će sve pisati u ovom blogu… nek’ ti stigne ravno u inbox 🙂

Cover image by Free-Photos from Pixabay

%d blogeri kao ovaj: