Romani

Japodinine muke

Dosad najuspješniji Ivanin roman, “Japodinine muke”, objavljen je 2018. godine (izdavač: Hangar 7), a vrlo je brzo rasprodan pa je 2019. godine doživio drugo izdanje. Žanrovski se može smjestiti u alternativnu povijest i steampunk, a tematski ga Ivana najčešće opisuje kao proto-feministički hommage Mariji Jurić Zagorki, s elementima trilera i ljubavnog romana. Roman je posebno popularan među hrvatskim književnim blogerima, a smjestio se i na nekoliko popisa najboljih romana objavljenih te godine.

Saznaj više…

Izgnani

Roman “Izgnani” objavljen je 2016. godine (izdavač: Hangar 7), i dobitnik je nagrade Artefakt kao najbolji roman za mlade. Ovaj je roman nastao prema motivima pervazivnog larpa “Izgon” održanog 2013.g., te stoga predstavlja prvi hrvatski roman izravno inspiriran larpom. Također, “Izgnani” su prvi hrvatski žanrovski roman namijenjen mladima koji tematizira lezbijsku ljubavnu priču.

Saznaj više…

Pegazari

Ivanin roman prvijenac “Pegazari” objavljen je 2009. godine (izdavač: Knjiga u centru), i nagrađen nagradama SFERA i Artefakt kao najbolji roman za djecu i mlade. 2020. godine, u jeku globalne pandemije koronavirusa, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavljuje drugo, izmijenjeno izdanje u e-book formatu. U ovom fantasy romanu za djecu i mlade, jahači krilatih konja u Eponiji, čudesnom svijetu jarkih boja ispunjenom magijom i predrasudama, nastoje vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda.

Saznaj više…


%d blogeri kao ovaj: