Izgnani

Fotografija: Irena Hartmann

Nekoć davno, ljudi su ih nazivali bogovima, anđelima, duhovima… Zemlju je zamalo uništio njihov vjekovni rat, a ljudska je vrsta odahnula kad su napustili ovaj planet i svoje bitke prenijeli na više razine Postojanja. Na Zemlji zaboravljeni, Amani i Kalesti su sklopili krhak mir koji je trajao stotinama godina, sve do strahovitog krvoprolića na planetu Korifaxu. 

A sad se grupa Amana vratila na Zemlju, u nesretnom izbjeglištvu zaposjedajući svojim energetskim bićima ljudska tijela. U utrci s vremenom u kojoj su ulozi njihovi životi, Amani će biti prisiljeni na suradnju sa svojim ljudskim domaćinima, morat će iznalaziti načine za prikupljanje energije nužne za povratak kući, a nedostaje im i posljednja koordinata zapisa potrebnog za otvaranje portala. I sve to u svijetu koji im je stran i ispunjen ograničenjima, među ljudima koje Amani smatraju nižim bićima – a čija im je pomoć sad tako potrebna!

K tome, čini se da nisu jedini izbjeglice na Zemlji. Jesu li ih Kalesti slijedili, ili je posrijedi neka daleko opasnija prijetnja? Hoće li njihov rat ponovo potresti Zemlju? I kakvu će žrtvu zahtijevati mir?

Jedno je sigurno – više nikad ništa neće biti isto.

Roman “Izgnani” objavljen je 2016. godine (izdavač: Hangar 7), i dobitnik je nagrade Artefakt kao najbolji roman za mlade. Ovaj je roman nastao prema motivima pervazivnog larpa “Izgon” održanog 2013.g., te stoga predstavlja prvi hrvatski roman izravno inspiriran larpom. Također, “Izgnani” su prvi hrvatski žanrovski roman namijenjen mladima koji tematizira lezbijsku ljubavnu priču.

O “Izgnanima” su rekli:

Pročitajte predgovor ovdje, a prolog i dio prvog poglavlja ovdje.

Kako su vam se svidjeli “Izgnani”? Ostavite komentar na Goodreadsu!

Naručite “Izgnane” na Inverzija webshopu!

%d blogeri kao ovaj: