Japodinine muke

Fotografija: Knjiški zmaj

Grofica Japodina von Reinhardt doživljava krizu srednjih godina i do grla je u dugovima. S tvornicom koju je preuzela nakon očeve smrti odlučila je uspjeti. No, to nije nimalo lako jer okolina gleda s neodobravanjem na snažnu ženu koja vodi vlastiti posao. I zato u nastojanju da vrati dugove i namiri plaće svojim radnicima neće prezati ni od čega.

Otići će na Veliku izložbu izuma i tamo se susresti s Teslinim električnim čudom. Potpisat će gotovo faustovski ugovor s jednim industrijalcem čija je moralnost dvojbena, ali novčanik podeblji. Koliko god željela pobjeći od svoje turobne stvarnosti u cvatuću romansu s mladim gospodinom iz Rijeke, Japodina će se do zadnjih snaga boriti za svoju tvornicu protiv vjerovnika, nezadovoljnih štrajkaša, Rusa sumnjivih namjera te vlastitih strahova i dubokih moralnih dvojbi.

Ah da, u cijelu će se priču uplesti i jedan vrlo neobičan zmaj…

Dosad najuspješniji Ivanin roman, “Japodinine muke”, objavljen je 2018. godine (izdavač: Hangar 7), a vrlo je brzo rasprodan pa je 2019. godine doživio drugo izdanje. Žanrovski se može smjestiti u alternativnu povijest i steampunk, a tematski ga Ivana najčešće opisuje kao proto-feministički hommage Mariji Jurić Zagorki, s elementima trilera i ljubavnog romana. Roman je posebno popularan među hrvatskim književnim blogerima, a smjestio se i na nekoliko popisa najboljih romana objavljenih te godine.

O “Japodininim mukama” su rekli:

Pročitajte predgovor ovdje, a dio prvog poglavlja ovdje.

Kako su vam se svidjele “Japodinine muke”? Ostavite komentar na Goodreadsu!

Naručite “Japodinine muke” na Inverzija webshopu!

%d blogeri kao ovaj: