Pegazari

Fotografija: privatni album

U ovom fantasy romanu za djecu i mlade, jahači krilatih konja u Eponiji, čudesnom svijetu jarkih boja ispunjenom magijom i predrasudama, nastoje vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda, Plavih i Bijelih. No, pegazari nisu oduvijek bili stanovnici Eponije – putem drevne magije su preneseni iz našeg, „stvarnog“ svijeta kako bi u Eponiji ispunili svoje sudbine i potom nestali iz nje.

Pegazarka Ereja, četrnaestogodišnjakinja koja se u našem svijetu zvala Kristina i koja je u Eponiju pobjegla od vršnjačkog nasilja, sa svojim pegazom Eritonom pokušava poraziti kraljicu Narcisu, vladaricu Bijelih i cijele Eponije, a pritom se bori protiv zastarjelih pegazarskih pravila – i protiv svoje vlastite nesigurnosti.

Ivanin roman prvijenac “Pegazari” objavljen je 2009. godine (izdavač: Knjiga u centru), i nagrađen nagradama SFERA i Artefakt kao najbolji roman za djecu i mlade. 2020. godine, u jeku globalne pandemije koronavirusa, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavljuje drugo, izmijenjeno izdanje u e-book formatu. U ovom fantasy romanu za djecu i mlade, jahači krilatih konja u Eponiji, čudesnom svijetu jarkih boja ispunjenom magijom i predrasudama, nastoje vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda.

O “Pegazarima” su rekli:

Pročitajte predgovor drugog izdanja ovdje, a prolog i prvo poglavlje ovdje.

Drugo izdanje “Pegazara” možete besplatno preuzeti u .epub formatu na stranicama Društva za znanstvenu fantastiku SFera ili klikom na naslovnicu:

Kako su vam se svidjeli “Pegazari”? Ostavite komentar na Goodreadsu (za prvo ili drugo izdanje).

%d blogeri kao ovaj: